Volg ons op social media!

E-bike Challenge – vindt de e-bike die het beste bij je past

Elektrisch op weg
E-bikes voor lange toertochten, razendsnelle speedpedelecs voor naar je werk en hippe modellen waarmee je graag in de stad gaat cruisen. Je kunt ze uitproberen tijdens een nieuwe editie van E-bike Challenge.

Inmiddels is de elektrische fiets niet meer weg te denken uit het straatbeeld. 50-plussers, werknemers op weg naar werk, fietsliefhebbers en de schoolgaande jeugd; ze maken allemaal graag gebruik van elektrische ondersteuning. In de afgelopen jaren waren de e-bikes dan ook niet aan te slepen.

E Mtb Specialized YR DSC3021 Kopie
Bakfietsen YR DSC2775 Kopie

Testevent
De E-bike Challenge is een van de weinige events waar je indoor elektrische fietsen van tientallen merken kunt testen en met elkaar kunt vergelijken. Want alleen op die manier kun je uitvinden welke e-bike het beste bij je past. Hoe reageert de motor op de pedaaltrappen, hoe wendbaar is de e-bike in de bochten en hoe goed zijn de remmen? Je ontdekt er ook de nieuwste modellen en de laatste technische snufjes. Elk jaar is er op e-bikegebied weer een wereld te ontdekken.

Odij Voordeelticket € 12,00 (kinderen t/m 12 jaar gratis mee)

Op De Fietsburg YR DSC3086 Kopie

E-bike Theater
De beste tips voor de aankoop van een e-bike, het uitzetten van routes, omgaan met gps en de nieuwste gadgets uit de (e-)fietswereld: het passeert alle de revue in het E-bike Theater op de beursvloer. Met een ticket heb je ook toegang tot het lezingprogramma van de Fiets en Wandelbeurs. Auteurs en avonturiers nemen je in zeven zalen mee op hun tochten in alle uithoeken van de globe.

E-bike parcours
Het kloppend hart van de Challenge is het grote testparcours. Met een lengte van circa 1,5 kilometer is dit het grootste indoor e-bike-parcours van Nederland. Niet gehinderd door weer of wind kun je er comfortabel de modellen van je keuze uitproberen. Voor de snelle speedpedelecers is er een aparte fastlane, waarmee ze veilig de topsnelheid van 45 km/u kunnen halen. Langs het parcours zijn de stands van fiets/e-bikemerken te vinden. De exposanten geven daar graag antwoord op al je vragen.

Met een ticket voor de E-bike Challenge Nederland heb je ook toegang tot de Fiets en Wandelbeurs, die tegelijkertijd in Jaarbeurs plaatsvindt.