Volg ons op social media!

Proef, ontdek en beleef Italie

Dit jaar vallen de populairste Italiaanse feestdagen in Nederland op 20, 21 en 22 mei, en net als in voorgaande jaren zal er in de kasteeltuinen bij Utrecht weer veel moois, nieuws en lekkers te vinden zijn. Van auto’s en kunst tot mode en interieur, om over de inwendige en reislustige mens nog maar te zwijgen. Zo slaan bezoekers dit jaar twee vliegen in een klap tijdens de ‘Tour del Vino’. Hierbij laten bekende en onbekende regio’s van zich zien en proeven. Het is letterlijk een ontdekkingstocht langs boeiende exposanten en wijnhuizen. Ook de Zandkunstenaar neemt de bezoekers van het evenement mee op reis tijdens zijn bijzondere voorstellingen. Hij ‘tovert’ de mooiste gebouwen tevoorschijn uit onder meer Rome, Milaan en Venetië. En zou de zandtoren van Pisa blijven staan? ‘Veggitalian’ toont deze dagen de Italiaanse keuken van zijn groene kant tijdens verschillende workshops en proeverijen. Vegetarisch en veganistisch eten lijken namelijk een hippe trend, maar in Italië (w)eten ze al heel lang beter.

Het Italië Evenement is in de afgelopen 18 jaar uitgegroeid tot een vaste waarde voor Italofielen en andere levensgenieters. Ook tijdens de coronacrisis in 2020 en 2021 trok het festijn duizenden bezoekers naar het pittoreske kasteeldorp Haarzuilens. De vaste thuisbasis, aan de voet van het immense kasteel, plus het brede aanbod aan exposanten en activiteiten vormen de pijlers van het succes, weten ze bij Dalmonte Events.
“Het is niet zomaar een evenement met een podium en een paar kramen,” zegt de directeur. “Nee, mensen komen voor de Italiaanse beleving. Ze ervaren het als een stukje vertrouwd Italië in Nederland, maar laten zich ook graag verrassen door hun geliefde land. De meesten keren na afloop dan ook met een volle buik en volle koffer huiswaarts, geïnspireerd voor de komende vakantie. Ook dit jaar zullen vertrouwde gezichten overigens weer worden afgewisseld door allerlei nieuwe smaakmakers, want ook na 18 jaar heeft Italië nog heel veel nieuws te bieden. Of het nou om te zien, te proeven of te beleven is.”

Nu 25% korting op uw ticket

Italië Evenement 2022 | Smaak & Stijl
20, 21 en 22 mei
Kasteel de Haar, Utrecht
Kasteellaan 1