Valdobbiadene Prosecco

De mensen achter de wijngaarden van onze Valdobbiadene prosecco hebben van oudsher al prosecco gemaakt. Dit historische bedrijf bestaat al enige eeuwen, maar onder de huidige naam ongeveer 50 jaar. Het is een echt familiebedrijf met grote voorliefde voor prosecco. Ze gebruiken uitsluitend de Glera druif voor het maken van deze Prosecco en Spumante maar blijven ook innoveren. Zo gebruiken ze voor de Rosé de Manzoni Moscato druif . Alle druiven komen uit de eigen wijngaarden van Ca’Salina .

Favoriet prosecco

De makkelijkst drinkbare uit onze collectie is de Extra Dry dit is niet extra droog, maar voor Nederlandse begrippen een medium-soort, tussen droog en zoet in. De lekkerste vind ik de extra-brut. Deze heeft weinig suiker, droog van smaak en toch vol en is heeft mijn voorkeur. Maar we hebben voor elk wat wils. Het assortiment bestaat nu uit zes verschillende soorten. Vier prosecco soorten en twee spumantes.

Korting

10 % per fles, en als je een doos van 6 flessen koopt dan geldt 6 halen 5 betalen.
Een mix doos is ook mogelijk in overleg.

Bijzonderheden

De benamingen voor prosecco wijken af van de benamingen die we zo gewend zijn bij wijnen:
Zo begin je met de iets zoetere, dit type heet Dry, 23-26 gram suiker per liter
Dan komt de Extra Dry, een soort tussen licht zoet en droog in, 15-16 gr
Dan komt de benaming Brut, dit is een droge prosecco  7-9 gr
en dan heb je nog een Extra Brut die erg droog is , 3 gr
Op onze website www.valdobbiadeneprosecco.nl staat de volledige uitleg.
De Extra Dry is de makkelijkst drinkbare , voor elke gelegenheid.
Verder in de collectie nog 2 spumante types, Rose extra Brut ( 0%suiker ) en Gaudium Extra Dry.
Vorige kortingVolgende korting